topbnnr_bilpleje.png

5 TRIN: Sådan får du en pænere bil

-Bilpleje er mange ting og drejer sig ikke kun om at have en pænere bil end naboen eller kammeraten/veninden.
Jo, på den korte bane, måske. Men på den lange bane, der drejer det sig i ligeså høj grad om pleje af bilens lak og interiør, så bilens gensalgsværdi forringes mindst muligt, og det drejer sig i høj grad om om køreglæde, humør og velvære.
En velvære og køreglæde som vi alle har oplevet, når vi sætter os bag rattet i en bil med helt ren eller nyrenset interiør.


Nu kan du også få en pæn og velholdt bil, og en bil som altid glæder dig til køre en tur i!


 

Artikel billede

1. Undgå vaskehallen

Rigtig mange bruger vaskehallen som den nemme løsning til at få en renvasket og "poleret" bil. Det er nemt og hurtigt, men ulempen er desværre at mange vaskehaller bruger kraftige kemikalier og børster der ikke er vedligeholdt.


Derfor ender man desværre ofte op med en beskadiget lak og en bil som stadig ikke er 100% ren de steder, hvor den automatiske vask ikke lige rammer.


Undgå derfor at bruge vaskehallen hvis du vil beskytte din lak bedst muligt.

Artikel billede

2. Vask i hånden og brug TO spande

For mange er det at vaske i hånden, forbundet med en spand, noget shampoo og så en børste, men sådan er det ikke længere.


I dag er børsten typisk skiftet ud med en blød vaskehandske og shampooen er typisk pH-neutral, og så er det både nemmere, hurtigere og sjovere at vaske bilen.


For at sikre at du altid vasker bilen i RENT vand, så er det vigtigt at du bruger TO spande: Én spand med rent vaskevand og shampoo og én spand med vand og grid guard, hvor du gør den beskidte vaskehandske ren i, inden du dypper den i vaskevandet med shampoo for at vaske videre på bilen.


 

Artikel billede

Bonus: Lad skumvasken gøre arbejdet!

En ny trend der er dukket op de senere år er skumvask.


Skumvasken foregår ved, at hele bilen som det allerførste sprøjtes ind i et tykt lag specialskum fra en skumlanse. Al skidt som sidder fast på bilen opløses af skummet og skummet trækker derefter langsomt den værste skidt med sig.


Skumvasken fungerer typisk som en forvask og er en både sjov og ultranem måde at vaske sin bil på.


 

Artikel billede

3. Aftør bilen og undgå pletter

Når du er færdig med at vaske bilen, så er der stadig én ting som desværre kan sætte en stopper for et perfekt slutresultatet. Nemlig kalkpletter!


Der er kalk og mineraler i al vores vand, og nogle steder mere end andre steder, og når vandet det tørrer på bilens lak, så ses det som små hvide pletter. Og endnu værre bliver det, hvis det er varmt i vejret eller solen skinner, for så tørrer bilen lynhurtigt.


Derfor er det vigtigt at bilen aftørres med blød og superabsorberende klud, hurtigst muligt, efter endt vask.


 

Artikel billede

4. Voks på nemme(ste) måde

Der er nemme måder at vokse sin bil på og så er der ULTRAnemme måder, hvor det slet ikke føles som at vokse sin bil. Meguiar's Hybrid Ceramic Spray Wax er det sidste.

Ingen polering. Ingen hærdning. Ikke noget svineri. Ganske enkelt NEMT!


Meguiar's Hybrid Ceramic Spray Wax er en højtudviklet hybridkeramiske formel som rent faktisk bruger vandkraften i selve afskylningen, til at forsegle lakken. Den Si02-keramiske beskyttelse, der danner en overflade, hvor vandet render af og perler helt fantastisk.


BONUS! Du kan faktisk se den imponerende perledannelse, mens du vasker din bil! Tør derefter køretøjet som normalt. Resultatet er et beskyttende hybrid SiO2 keramisk beskyttende lag, der afviser vand og snavs! 

Artikel billede

5. Rengør bilen indvendigt

Når bilen er støvsuget indvendigt, så er det værste arbejde faktisk overstået, og rigtig mange stopper desværre også her. Men lad være med det!


Du er faktisk kun nogle få minutters ekstra arbejde fra, at få en næsten helt "ny" bil. Udover rengøring af ruderne, så er det eneste der mangler, nemlig en aftørring af instrumentbordet og alle paneler, med en god "Detailer", som både rengør, beskytter og giver bilens interiør nyt liv og duft.


For der er bare ikke noget som at sætte sig ind i en helt ren og velduftende bil!