• Søg
 • topbnnr_stojdaempning.png

  Sådan støjdæmper du din bil...og får køreglæden tilbage!

  Har du også lagt mærke til at din bil ikke er helt så lydløs som du havde håbet eller forventet?
  Raslelyde, vibrationer og kørestøj hører til hverdagen for de fleste af os og efterhånden som bilerne bliver mindre og billigere, bliver der desværre også brugt færre penge på at give denne forventede komfort i form af unødvendig kørestøj.

   

  Men nu er der en løsning, så kan du endelig få køreglæden tilbage!

  Gå til produkter

  Artikel billede

  Derfor støjer din bil

  Hvis du kigger nærmere på din bil under tæpperne, så får du hurtigt en idé om hvorfor din bil måske har en tendens til at støje når du kører. Sagen er desværre den, at ofte så har bilproducenten intet ofret på støjdæmpning og isolering af bilen, fordi det er en stor ekstraomkostning i produktionen og fordi der ingen fokus er på det hos forbrugeren.
  Ingen forventer at ens nye bil har kørestøj. Men det har den desværre rigtig ofte.


  Ingen dæmpning fra fabrikken!?

  Når vi adskiller de fleste biler, så ser vi oftest er der rent faktisk INTET støjdæmpning er brugt fra fabrikken.
  I nogle tilfælde kan der blot være brugt et tykkere tæppe i bunden, der ligger løst under gulvtæppet på din bil, eller sågar et stykke pap (!) der kan være limet på taget.
  Der er så godt som ingen dæmpning i hjulkasserne, beklædningerne, tag, bund, døre osv.


  Gå til produkter

  Artikel billede

  Produkter fra verdens førende producenter

  Vi benytter kun produkter af allerhøjeste kvalitet og vi anbefaler naturligvis at du gør det samme og tænker dig om, inden du siger ja til et tilbud eller produkt, som er lidt for godt til at være sandt.


  Der findes mange forskellige producenter af støjdæmpning, men sørg for at vælge den højeste kvalitet når det gælder din bil!
  ...ellers kan du risikere rustskader, lim der ikke holder og eller endda produkter der smelter på en varm sommerdag!


  Gå ikke på kompromis med kvaliteten!
  Vores mest populære produkter er fra StP, som i mange år har produceret støjdæmpning til både bil-, tog- og luftindustrien.
  Derfor er alle produkterne fra StP naturligvis også ISO-certificeret og StP har desuden Q1-godkendelse hos Ford!  Gå til produkter

  Artikel billede

  Virker det og hvor meget dæmper det?

  Det korte svar er: "Ja. Det virker!" og jo mere kørestøj du oplever din bil støjer i forvejen, des bedre et resultat vil du typisk opnå.

  Fordi der er stor forskel på bilernes opbygning og andelen af vej- og kørestøj ifht. for eksempel vindstøj (utætte ruder og gummilister, tagbokse etc.) og mekanisk støj fra bilen (slidt gearkasse, "syngende" bagtøj etc.), så kan der desværre ikke gives en garanti for hvor meget støjen vil blive fjernet.


  Typisk så ser vi dog et fald i støjniveauet på mellem 6dB og 10dB, og i meget støjende bilmodeller, har vi også set forbedringer på over 30dB!


  Gå til produkter

  Artikel billede

  Produkterne

  For at opnå den bedste dæmpning af kørestøjen i bilen, så anvendes en kombination er TRE forskellige typer støjdæmpning: Vibrationsdæmpning, støjisolering og støjabsorbering.


  1. Lag: Vibrationsdæmpning

  Det første lag er vibrationsdæmpningen som er et selvklæbende 1.5 - 2.3 mm tykt butyl med en kraftig alufolie, og som monteres indvendigt i bilen, direkte på bilens karosseri.

  2. Lag: Støjisolering
  Det andet lag er et selvklæbende 4 - 6 mm tykt temperatur- og lydisolerende skum, som monteres ovenpå butylen.

  3. Lag: Støjabsorbering
  Efterfølgende monteres der yderligere støjabsorberende skum på paneler og udvalgte steder.


  Gå til produkter

  Artikel billede

  Kan jeg selv montere det?

  Når du har besluttet dig for at sænke bilens støjniveau, så er det næste spørgsmål typisk: "Er det nemt at montere og kan jeg selv montere det?".

  Svaret afhænger af hvilke produkter der skal monteres, samt i høj grad af din egen erfaring med at adskille og samle din bil, når monteringen er overstået.

  Hvis du påtænker selv at stå for monteringen, men stadig er i tvivl om om du kan gennemføre projektet, så er der to i hvert fald to ting, du skal sørge for at have 100% styr på:


  1. Samling- og adskillelse af bilen

  Du skal naturligvis vide præcis hvordan din bil adskilles og samles igen, uden at beskadige paneler og interiør, som desværre kan være en bekostelig affære. 


  2. Det tager tid at montere

  Derudover skal du være opmærksom på, at du har den fornødne tid, da det desværre er et større arbejde at adskille bilen, rengøre karosseriet, montere produkterne og til sidst samle bilen.


  Gå til produkter

  Artikel billede

  Vi kan også montere det for dig...

  Hvis det med selv at montere, ikke lige er noget for dig, så kan vi naturligvis gøre det for dig. 


  Aflever - Vent - Hent

  Monteringen foregår i vores afdeling i Odense, og det eneste du skal gøre er, at aflevere bilen, vente på at vi udfører opgaven og derefter hente bilen igen, når det hele er færdigmonteret. Vær dog opmærksom på at montering af støjdæmpning kan tage mellem 1 og 4 dage, afhængig af opgavens størrelse.
  Vælg hvordan du vil støjdæmpe: